keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

it's all about me me me...

nyt oon ollu kolme neljä päivää ollu koko aja menossa jonneki päi, tänää ensimmäine päivä pitkää aikaa ku ei mitään kiireitä :) tai eihä mulla muutenkaa mitää kiireitä oo ollu, kaupungilla pyöritty ja jalkkista pelattu :) pari päivää sitte innostuin taas häärää keittiössäki ja sain aikaseks sorbettia ja kakun, harmi vaan en saanu kummastakaa kuvia ku kaikki meni heti! jote kait ne hyviä siis oli ;) täs on ohjeet jos jokku haluu ite kokeilla tehä näit herkkuja:

Mansikka-sitruunasorbetti

3 dl vettä
2 dl sokeria
400g mansikoita
yhden sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
(itseltäni ei löytyny tähän hätää mansikoita jote käytin 400g mansikkahilloa ja jätin ton sokeri määrän pois)

1. kiehauta vesi kattilassa ja sulata joukkoon sokeri. nosta liemi jäähtymään hetkeksi.
2. pese sitruuna kuumalla vedellä, raasta sitruunasta keltainen kuoriosa ja purista mehu kulhoon.
3. muussaa mansikat ja yhdistä ainekset.
4. soseuta sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella rauhallisesti - seos  roiskuu ja tahraa helposti.
5. kaada seos vuokaan ja laita pakastimeen. jäätyminen kestää n. 2-5 tuntia.
6. ota sorbetti muutamaan kertaan välillä pois pakkasesta ja vatkaa sähkövatkaimella, jotta se kuohkeutuu.


Suklaakakku

200g tummaa suklaata
150g voita
2dl sokeria
Ripaus suolaa
4 kananmunaa
¾ dl vehnäjauhoja

1. sulata suklaa ja voi mikrossa. Lisää seokseen sokeri ja suola. Sekoita hyvin.
2. lisää kananmunat taikinaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. lisää jauhot joukkoon, mutta älä vaiva taikinaa.
4. kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 25minuuttia. 
5. anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti